Hur gick Jerry Lewis bort?

1696591175

Jerry Lewis var en amerikansk komiker, skådespelare, regissör och producent som var känd över hela världen för sin unika humor och talang. Han föddes den 16 mars 1926 i Newark, New Jersey, och gick bort den 20 augusti 2017 i Las Vegas, Nevada. Hans bortgång kom som en stor sorg för hans fans och för underhållningsindustrin i stort.

En legend förlorad

Jerry Lewis var en ikon inom underhållningsindustrin och hans bortgång lämnade ett stort tomrum efter sig. Han var mest känd för sin stora komiska talang och sin förmåga att få människor att skratta. Hans karriär sträckte sig över sju decennier och han var en av de mest framstående komikerna i sin generation.

En blick på Jerry Lewis liv och karriär

Jerry Lewis började sin karriär som en del av den populära komikerduon ”Martin och Lewis” tillsammans med sångaren och skådespelaren Dean Martin. Duon var enormt framgångsrik och de gjorde ett antal filmer tillsammans innan de bestämde sig för att gå skilda vägar.

Efter deras separation fortsatte Jerry Lewis att växa som en framstående komiker och skådespelare i sin egen rätt. Han var känd för sina roller i filmer som ”The Nutty Professor”, ”Cinderfella” och ”The Bellboy”. Han spelade också i flera dramatiska roller och visade upp sin mångsidighet som skådespelare.

Utöver sin filmkarriär var Jerry Lewis också engagerad i välgörenhetsarbete. Han var en av grundarna av Muscular Dystrophy Association och ledde årliga telethoner för att samla in pengar till organisationen. Hans engagemang i välgörenhet visade hans goda hjärta och hans vilja att hjälpa de som behövde det mest.

Jerry Lewis sista år och bortgång

Under sina sista år fortsatte Jerry Lewis att vara aktiv inom underhållningsindustrin. Han gjorde framträdanden i olika TV-program och deltog i evenemang för att hylla hans karriär och bidrag till filmkonsten. Hans fans var alltid glada att se honom och han var älskad av människor över hela världen.

Den 20 augusti 2017 gick Jerry Lewis bort i sitt hem i Las Vegas, Nevada, vid 91 års ålder. Hans bortgång kom som en chock för många och det var en stor förlust för underhållningsvärlden. Trots sin ålder och hälsoproblem var Jerry Lewis fortfarande aktiv och entusiastisk när det gällde sitt arbete.

En arv att minnas

Jerry Lewis lämnade efter sig ett stort arv inom underhållningsindustrin. Han var en pionjär inom komedi och hans unika stil och humor fortsätter att inspirera nya generationer av komiker. Hans filmer och framträdanden kommer alltid att vara tidlösa och kommer att fortsätta underhålla människor i många år framöver.

FAQ

1. Vilka filmer är Jerry Lewis mest känd för?
Jerry Lewis är mest känd för filmer som ”The Nutty Professor”, ”Cinderfella” och ”The Bellboy”. Dessa filmer visar upp hans komiska talang och har blivit klassiker inom komedigenren.

2. Vilken var Jerry Lewis sista film?
Jerry Lewis sista film var ”Max Rose” som släpptes år 2013. Filmen regisserades av Daniel Noah och handlar om en äldre man som försöker lösa gåtan bakom sin frus hemlighet.

3. Vad gjorde Jerry Lewis efter sin separation från Dean Martin?
Efter separationen från Dean Martin fortsatte Jerry Lewis sin karriär som en framstående komiker och skådespelare i sin egen rätt. Han gjorde flera framgångsrika filmer och visade sin mångsidighet som skådespelare.

4. Vad var Jerry Lewis engagerad i för välgörenhetsarbete?
Jerry Lewis var en av grundarna av Muscular Dystrophy Association och var engagerad i att samla in pengar till organisationen. Han ledde årliga telethoner för att bidra till forskning och stödja de som lider av muskelsjukdomar.

5. Hur kommer Jerry Lewis att bli ihågkommen?
Jerry Lewis kommer att bli ihågkommen som en legendarisk komiker och skådespelare som hade en stor inverkan på underhållningsindustrin. Hans humor och talang kommer att leva vidare genom hans filmer och framträdanden.

Relaterade Inlägg