Hur kan jag Lyssna på Podcasts? Så gör du!

Podcast

Podcasts är ett roligt och lättillgängligt sätt att få tillgång till intressant innehåll och hålla sig uppdaterad på det senaste inom olika områden. I den här artikeln kommer vi att gå igenom hur du kan börja lyssna på podcasts och vad du behöver tänka på.

Så här börjar du lyssna på podcasts

Det första steget för att börja lyssna på podcasts är att hitta en podcast-app eller -tjänst som du gillar. Det finns många olika alternativ att välja mellan, både för smartphones och datorer. Några av de mest populära apparna för att lyssna på podcasts är Apple Podcasts (för iOS-enheter), Google Podcasts (för Android-enheter) och Spotify. Du kan också lyssna på podcasts via webbläsaren på en dator.

När du har hittat en app eller tjänst som du gillar, kan du börja söka efter podcasts att lyssna på. Du kan söka efter podcasts genom att använda sökfunktionen i appen eller tjänsten, eller genom att bläddra igenom olika kategorier. Du kan också prenumerera på podcasts för att få automatiska uppdateringar när nya avsnitt släpps.

Vad du behöver tänka på

När du börjar lyssna på podcasts är det viktigt att tänka på vad du vill ha ut av din lyssning. Vill du lära dig något nytt eller hålla dig uppdaterad på ett specifikt område? Vill du ha underhållning eller något mer allvarligt? Det finns podcasts för alla smaker och intressen, så det är viktigt att tänka på vad du är ute efter innan du börjar lyssna.

Det är också viktigt att tänka på hur mycket tid du har tillgängligt för att lyssna på podcasts. Många podcasts har långa avsnitt, så det kan vara svårt att hinna med att lyssna på allt om du har en tight schema. Det är därför viktigt att välja podcasts med avsnittslängder som passar din tidsschema.

Tips för att hitta bra podcasts

Det kan vara svårt att hitta bra podcasts att lyssna på, särskilt om du är ny på området. Här är några tips för att hitta bra podcasts:

 • Fråga vänner och bekanta om deras favoritpodcasts. Det är ofta en bra idé att börja med att lyssna på podcasts som redan har rekommenderats av någon du känner och litar på.
 • Bläddra igenom olika kategorier i podcast-appen eller -tjänsten du använder. Många app och tjänster har olika kategorier som hjälper dig att hitta podcasts inom ett specifikt område eller med ett specifikt tema.
 • Sök efter podcasts på sociala medier eller i forum. Många människor diskuterar och rekommenderar podcasts på olika sociala medier och i forum. Detta kan vara ett bra sätt att hitta nya podcasts att lyssna på.
 • Lyssna på populära podcasts. Många av de mest populära podcasts har en stor lyssnarskara och är därför ofta ett bra val för nya lyssnare.

Så här skapar du din egen podcast

Om du är intresserad av att skapa din egen podcast, finns det några saker du behöver tänka på. Först och främst behöver du en idé till vad din podcast ska handla om. Det kan vara ett specifikt ämne eller ett tema som du är intresserad av och har kunskap om.

När du har en idé, behöver du också tänka på hur du ska spela in och redigera din podcast. Det finns många olika program och verktyg som du kan använda för att spela in och redigera din podcast, både för datorer och mobila enheter. Du behöver också tänka på vad du ska använda för mikrofon och utrustning.

Det är också viktigt att tänka på hur du ska distribuera din podcast. Du kan ladda upp din podcast till olika plattformar och tjänster som Apple Podcasts, Spotify och Soundcloud. Det är också viktigt att ha en hemsida eller blogg där folk kan hitta mer information om din podcast och prenumerera på den.

 

Vilka är de bästa podcast apparna?

Det finns många olika podcast-appar tillgängliga för olika plattformar, men några av de mest populära är:

 • Apple Podcasts: Den här appen är förinstallerad på alla Apple-enheter och erbjuder tillgång till tusentals podcasts. Det finns enkel sökfunktion och möjlighet att prenumerera och få notiser om nya avsnitt.
 • Spotify: Spotify är en populär musikstreamingtjänst som också erbjuder tillgång till en mängd podcasts. Det finns enkel sökfunktion och möjlighet att prenumerera och få notiser om nya avsnitt.
 • Google Podcasts: är en app som är förinstallerad på Android-enheter och erbjuder tillgång till tusentals podcasts. Det finns enkel sökfunktion och möjlighet att prenumerera och få notiser om nya avsnitt.
 • Overcast: är en annan populär podcast-app för iPhone och iPad. Appen erbjuder avancerade funktioner som Smart Speed, Voice Boost och Sleep Timer, samt möjlighet att prenumerera och få notiser om nya avsnitt.
 • Pocket Casts: är en annan populär podcast-app för iPhone, iPad och Android-enheter. Appen erbjuder avancerade funktioner som filtrering, automatiska nerladdningar och möjlighet att prenumerera och få notiser om nya avsnitt.

Dessa är bara ett fåtal av de många podcast-appar som finns tillgängliga och det kan vara bra att prova olika app och se vilken som passar dig och dina behov bäst.

Lämna ett svar

Relaterade Inlägg

 • Hur Lång ska en Podd Vara?

 • Vem kom på Podcast? Podcastens Historia

 • Podcasts och Dataförbrukning på ditt Mobilabonnemang

 • När Kom Den Första Podcasten? Tidiga Rötter och Början

 • Hur kom Podcasts till? Podcastens Historia

 • Hur Skapar man en Podcast på Spotify? Så gör du!