Var kan man Lyssna på Poddar? Förklarat!

photo 1513595086754 ae9ec42d7e90 1

Poddar, eller podcasts, är ett populärt sätt att lyssna på musik, föreläsningar, intervjuer och mycket annat. Poddar är ljudfiler som distribueras via internet och kan laddas ner och lyssnas på när som helst. Det finns många olika sätt att lyssna på poddar, både online och offline.

Lyssna online

Ett av de enklaste sätten att lyssna på poddar är att göra det online. Det finns många olika tjänster och webbplatser som erbjuder poddar att lyssna på. Vissa av de mest populära är Spotify, iTunes, Stitcher och Acast. Dessa webbplatser erbjuder ett brett utbud av poddar i olika kategorier, såsom nyheter, komedi, musik och mycket annat. Du kan söka efter specifika poddar eller utforska de senaste avsnitten av dina favoritpoddar.

Lyssna offline

Det är också möjligt att lyssna på poddar offline. Detta innebär att du laddar ner poddavsnittet till din dator eller mobiltelefon och lyssnar på det när du inte är ansluten till internet. Detta är ett bra sätt att lyssna på poddar om du reser eller inte har tillgång till en stabil internetanslutning. Det finns många appar som gör det möjligt att ladda ner och lyssna på poddar offline, till exempel Podcast Addict, Podcast App och Pocket Casts.

Lyssna direkt från webbplatsen

Om du inte vill ladda ner en app eller använda en tjänst för att lyssna på poddar, kan du också göra det direkt från webbplatsen där podden är värd. Många poddar har en webbplats där du kan lyssna på avsnitten direkt i din webbläsare. Detta är ett bra sätt att prova på en podd innan du bestämmer dig för att prenumerera eller ladda ner den.

Sammantaget finns det många olika sätt att lyssna på poddar. Online-tjänster som Spotify och iTunes, offline-appar som Podcast Addict och Pocket Casts och lyssna direkt från webbplatsen där podden är värd är några av de vanligaste sätten att göra det.

Poddappar

Den mest vanliga metoden för att lyssna på poddar är genom att använda en poddapp. Dessa appar finns tillgängliga för både iOS och Android-enheter och gör det enkelt att söka efter, prenumerera på och lyssna på poddar. Exempel på poddappar inkluderar Apple Podcasts, Spotify, Acast och Google Podcasts.

Webbplatser för poddar

Många poddar har också en webbplats där du kan lyssna på avsnitt direkt från webbläsaren. Detta är en bra alternativet om du inte har en smartphone eller en poddapp installerad på din dator. Exempel på webbplatser där du kan lyssna på poddar är Soundcloud, Podbean, Podcast.com och Spreaker.

Smarta högtalare och home-entertainment-system

Poddar kan också lyssnas på via smarta högtalare och hemma-entertainment-system. Detta inkluderar Amazon Echo och Google Home. Med dessa enheter kan du använda röstkommandon för att söka och lyssna på poddar.

Bilens radio och bil-entertainment-system

Många bilar har också stöd för att lyssna på poddar. Detta kan göras genom att ansluta din smartphone till bilens bluetooth eller via en bil-entertainment-system med stöd för poddar.

Lämna ett svar

Relaterade Inlägg

  • Hur Lång ska en Podd Vara?

  • Vem kom på Podcast? Podcastens Historia

  • Podcasts och Dataförbrukning på ditt Mobilabonnemang

  • När Kom Den Första Podcasten? Tidiga Rötter och Början

  • Hur kom Podcasts till? Podcastens Historia

  • Hur Skapar man en Podcast på Spotify? Så gör du!