Vem är Camilla, hertiginnan av Cornwall?

1696851894

Camilla, hertiginnan av Cornwall, är en framstående medlem av den brittiska kungafamiljen och är mest känd som frun till prins Charles, tronarvingen till den brittiska tronen. Hon föddes den 17 juli 1947 i London, England, och har spelat en betydande roll i det brittiska samhället genom sitt engagemang i välgörenhet och offentliga uppdrag. Camilla har varit en kontroversiell figur, särskilt på grund av hennes tidigare äktenskap och relation till prins Charles.

1. Bakgrund och tidigt liv

Camilla föddes som Camilla Rosemary Shand och växte upp i Sussex, England. Hennes far var en brittisk arméofficer, medan hennes mor var dotter till en baron. Hon hade en privilegierad uppväxt och gick i skolan i Kent. Efter att ha avslutat sin utbildning hade Camilla olika yrken, inklusive sekreterare och reklammodell.

2. Äktenskap och familjeliv

Camilla gifte sig första gången 1973 med Andrew Parker Bowles, en brittisk arméofficer. De fick två barn tillsammans, Tom och Laura. Äktenskapet var dock inte utan problem, och de båda hade flera affärer utanför äktenskapet. Trots detta förblev de gifta fram till 1995, då de slutligen skilde sig.

3. Relationen med prins Charles

Camilla och prins Charles träffades för första gången på 1970-talet och blev snabbt vänner. De två hade mycket gemensamt och delade liknande intressen. Trots detta gifte sig prins Charles 1981 med prinsessan Diana, och Camilla förblev en nära vän till båda.

Under prins Charles och prinsessan Dianas äktenskap fortsatte relationen mellan Camilla och Charles i hemlighet. Detta ledde till en stor kontrovers och blev känt som ”Camillagate”, då telefonsamtal mellan Camilla och prins Charles läckte ut till allmänheten. Detta bidrog till att förstärka bilden av Camilla som en orsak till det misslyckade äktenskapet mellan prins Charles och prinsessan Diana.

4. Offentligt uppdrag och välgörenhetsarbete

Efter sin skilsmässa från Andrew Parker Bowles 1995 blev Camilla mer framträdande inom det brittiska samhället. Hon engagerade sig i flera välgörenhetsorganisationer och offentliga uppdrag. Camilla blev särskilt känd för sitt arbete inom områden som hälsa, utbildning och våld i hemmet.

Som hertiginnan av Cornwall har Camilla också spelat en viktig roll för att främja och bevara brittisk kultur och historia. Hon har varit involverad i flera projekt för att bevara historiska byggnader och platser runt om i Storbritannien.

5. Äktenskap med prins Charles och hertiginnans roll

Efter att prinsessan Diana tragiskt gick bort 1997 blev det alltmer tydligt att Camilla och prins Charles var ett par. De två gifte sig slutligen 2005 i en privat ceremoni. Som hertiginnan av Cornwall blev Camilla en integrerad del av den brittiska kungafamiljen och började utföra offentliga uppdrag tillsammans med prins Charles.

Hertiginnan av Cornwall har haft en unik roll inom kungafamiljen. Hon är inte en tronarvinge, vilket ger henne mer frihet att välja de ärenden och frågor som hon vill engagera sig i. Camilla har också blivit alltmer accepterad av allmänheten under åren och har spelat en viktig roll för att förbättra kungafamiljens image.

6. Kritik och kontroverser

Camilla har inte undgått kritik och kontroverser under sin tid som hertiginnan av Cornwall. En del människor ser fortfarande med ogillande på hennes tidigare affär med prins Charles under hans äktenskap med prinsessan Diana. Detta har lett till att vissa människor inte accepterar henne som en del av kungafamiljen.

Det har också funnits kontroverser kring Camillas titel. Eftersom prinsessan Diana var mycket populär och allmänt känd som ”Prinsessan av Wales”, valde Camilla att inte använda den titeln när hon gifte sig med prins Charles. Istället blev hon hertiginnan av Cornwall.

7. Arv och eftermäle

Camilla, hertiginnan av Cornwall, har gjort en betydande inverkan på det brittiska samhället genom sitt välgörenhetsarbete och offentliga uppdrag. Hon har också bidragit till att förändra kungafamiljens image och har blivit alltmer accepterad av allmänheten.

Camilla har visat sig vara en stark och engagerad förespråkare för frågor som hälsa, utbildning och våld i hemmet. Hon har också spelat en viktig roll för att bevara brittisk kultur och historia. Trots den kontrovers som omger henne har Camilla lyckats etablera sig som en viktig medlem av den brittiska kungafamiljen.

Slutsats

Camilla, hertiginnan av Cornwall, är en framstående medlem av den brittiska kungafamiljen. Genom sitt engagemang i välgörenhet och offentliga uppdrag har hon spelat en betydande roll inom det brittiska samhället. Camilla har haft en kontroversiell resa, särskilt på grund av hennes tidigare relation med prins Charles och hennes roll under prinsessan Dianas äktenskap. Trots detta har hon lyckats etablera sig som en viktig del av kungafamiljen och har blivit alltmer accepterad av allmänheten.

Unika FAQs

1. Vad är Camilla, hertiginnan av Cornwalls fullständiga namn?
Camilla, hertiginnan av Cornwalls fullständiga namn är Camilla Rosemary Shand. När hon gifte sig med prins Charles blev hon även känd som Camilla, hertiginnan av Cornwall.

2. Vilka är Camilla, hertiginnan av Cornwalls barn?
Camilla har två barn från sitt tidigare äktenskap med Andrew Parker Bowles. Deras namn är Tom och Laura.

3. Vad är hertiginnan av Cornwalls roll inom den brittiska kungafamiljen?
Som hertiginnan av Cornwall har Camilla en offentlig roll inom den brittiska kungafamiljen. Hon utför offentliga uppdrag, engagerar sig i välgörenhetsarbete och främjar brittisk kultur och historia.

4. Varför är Camilla fortfarande kontroversiell?
Camilla är fortfarande kontroversiell på grund av hennes tidigare relation med prins Charles under hans äktenskap med prinsessan Diana. Detta har lett till delade åsikter och ogillande från vissa människor.

5. Hur har Camilla påverkat kungafamiljens image?
Camilla har spelat en viktig roll för att förändra kungafamiljens image och har blivit alltmer accepterad av allmänheten. Hennes engagemang i välgörenhet och offentliga uppdrag har bidragit till att stärka kungafamiljens image.

Relaterade Inlägg