Vem är Zoella (Zoe Sugg)? En introduktion till den populära influencern

1696801270

*Zoella eller Zoe Sugg, som hon heter i verkligheten, är en av de mest framstående influencerna och YouTubers i Storbritannien. Hon har lyckats skapa en enorm online-följning genom sina skönhets- och livsstilsvideor på YouTube samt genom sina böcker och produkter. I denna artikel kommer vi att ta en närmare titt på vem Zoella är och hur hon har blivit en så framgångsrik influencer.*

Bakgrund och tidigt liv

Zoe Elizabeth Sugg, född den 28 mars 1990 i Lacock, England, växte upp som den äldsta av fem syskon. Hon visade tidigt intresse för mode och skönhet, och började experimentera med smink och kläder redan som tonåring. Zoe gick i skolan i Bath där hon studerade konst, fotografi och mode.

Upptäckten av YouTube

Det var 2009 när Zoella, som hon då kallade sig själv på YouTube, skapade sin kanal och började ladda upp videor. Hon delade med sig av sina skönhetsrutiner, sminktips och modefavoriter. Zoellas autentiska och vänliga personlighet gjorde att hon snabbt fick en lojal följarskara. Hennes kanal blev en plats där människor kunde känna sig inspirerade och underhållna samtidigt som de fick ta del av hennes personliga liv.

Framgången på YouTube och sociala medier

Zoellas popularitet på YouTube växte snabbt och hon blev en av de mest prenumererade YouTubersna i Storbritannien. Hon har nu över 12 miljoner prenumeranter och hennes videor har setts över 1 miljard gånger. Zoella har även en stor närvaro på andra sociala medieplattformar som Instagram och Twitter, där hon har miljontals följare.

En av de saker som har hjälpt Zoella att bli så framgångsrik är hennes förmåga att skapa innehåll som är relaterbart och inspirerande för hennes följare. Hon delar med sig av sina egna erfarenheter och utmaningar, vilket gör att människor känner att de kan relatera till henne på ett personligt plan. Zoella har också varit öppen och ärlig om sin kamp med ångest och panikattacker, vilket har hjälpt många av hennes följare att känna sig mindre ensamma och mer förstådda.

Bokutgivning och produktlinjer

Zoella har inte bara lyckats som YouTuber, utan har även blivit en framgångsrik författare och entreprenör. Hon har skrivit flera böcker, inklusive den bästsäljande ungdomsromanen ”Girl Online”, som släpptes 2014. Boken blev snabbt populär och såldes i över 78 000 exemplar under sin första vecka. Zoe har sedan dess släppt flera uppföljare till ”Girl Online” och har även gett ut andra böcker inom skönhet och livsstil.

Utöver sina böcker har Zoella också lanserat sin egen produktlinje med skönhetsprodukter och accessoarer. Hennes produkter, som inkluderar allt från smink till doftljus, har varit mycket populära och har hjälpt till att förstärka hennes varumärke som en expert inom skönhet och stil.

Kritik och kontroverser

Som en framstående influencer har Zoella också stött på kritik och kontroverser under sin karriär. En av de mest omtalade händelserna var när hon anklagades för att ha ”ghostwritten” sin första bok, vilket innebär att någon annan skrev den åt henne utan att det framgick tydligt. Detta ledde till en del negativ publicitet och ifrågasättande av hennes ärlighet gentemot sina följare. Zoella svarade på kritiken genom att erkänna att hon hade fått hjälp med boken, men att hon hade varit involverad i hela processen och att historien var hennes egen.

Slutsats

Zoella, eller Zoe Sugg som hon heter i verkligheten, är en av de mest framstående influencerna och YouTubersna i Storbritannien. Hon har byggt upp en stor online-följning genom sina skönhets- och livsstilsvideor på YouTube, sina böcker och sin produktlinje. Zoella har lyckats engagera sina följare genom sin autentiska och inspirerande personlighet. Trots kritik och kontroverser har hon fortsatt att vara en framgångsrik och inflytelserik röst inom skönhet och livsstil online.

Vanliga frågor (FAQs)

1. Hur gammal är Zoella?
Zoella, eller Zoe Sugg, föddes den 28 mars 1990, vilket gör henne nu 31 år gammal.

2. Hur många prenumeranter har Zoella på YouTube?
Zoella har över 12 miljoner prenumeranter på YouTube.

3. Vad handlar Zoellas böcker om?
Zoellas böcker, inklusive den populära ”Girl Online”-serien, riktar sig främst till ungdomar och handlar om ämnen som kärlek, vänskap och personlig utveckling.

4. Vilka andra sociala medier är Zoella aktiv på?
Förutom YouTube är Zoella också aktiv på Instagram och Twitter, där hon har miljontals följare.

5. Vad är Zoellas produktlinje?
Zoella har lanserat en produktlinje med skönhetsprodukter och accessoarer, inklusive smink, doftljus och badprodukter.

Relaterade Inlägg