Vilka är Världens Största Podcasts? 10 Podcasts med Flest Lyssnare

Podcast

Podcasts har blivit en viktig del av det moderna medielandskapet och det finns tusentals olika podcast att välja mellan. Men vilka är världens största podcasts? Här är några av de mest lyssnade och mest kända podcastsen runt om i världen:

1. ”Serial”

”Serial” är en true crime-podcast som sänds av This American Life och produceras av Sarah Koenig. Podcasten började sändas i oktober 2014 och handlar om en verklig mordutredning från 1999. Podcasten har vunnit flera priser, inklusive en Peabody Award, och är känd för sin detaljerade undersökning av fallet och dess centrala roll i populariserandet av podcasting.

2. ”Stuff You Should Know”

”Stuff You Should Know” är en populär vetenskaps- och kunskapspodcast som sänds av HowStuffWorks. Podcasten började sändas i april 2008 och handlar om allt från historiska händelser till vetenskapliga fenomen. Podcasten är känd för sin lättbegripliga presentation av komplexa ämnen och har vunnit flera priser.

3. ”The Joe Rogan Experience”

”The Joe Rogan Experience” är en intervjupodcast med kommentatorn och komikern Joe Rogan. Podcasten började sändas i december 2009 och handlar om ett brett spektrum av ämnen, från politik och kultur till vetenskap och sport. Podcasten är känd för sina långa och djupgående samtal med ett brett utbud av gäster och har vunnit flera priser.

4. ”This American Life”

”This American Life” är en veckopodcast som sänds av Public Radio International. Podcasten började sändas i mars 1995 och handlar om allt från mänskliga relationer till aktuella händelser. Podcasten är känd för sin förmåga att berätta engagerande historier om vanliga människors liv.

5. ”How I Built This”

”How I Built This” är en veckopodcast som sänds av National Public Radio och handlar om hur olika företag och varumärken byggts upp. Podcasten började sändas i september 2016 och handlar om allt från teknikföretag till matvarubranschen. Podcasten är känd för sin noga undersökning av olika företags historier och är en favorit bland entreprenörer och affärsmän.

6. ”S-Town”

En dokumentärpodd som handlar om en man från en liten stad i Alabama som kontaktar podden för att avslöja en mordmystik.

7. ”How I Built This”

En podd som berättar historien om hur olika företag och varumärken byggdes upp, från idé till framgång.

8. ”The Tim Ferriss Show”

En intervjupodd där Tim Ferriss pratar med olika framgångsrika människor om deras karriär och väg till framgång.

9. ”The Minimalists Podcast”

En podd som handlar om minimalism och hur man kan leva ett enklare och mer meningsfullt liv.

10. ”Oprah’s SuperSoul Conversations”

En podd där Oprah Winfrey intervjuar olika personer om ämnen som andlighet, självkänsla och personlig utveckling.

Slutsats

Det är viktigt att poängtera att det finns många talangfulla och passionerade podcasters som inte nödvändigtvis har samma räckvidd eller lyssnarskara som de största podcasten, men som fortfarande erbjuder kvalitativt innehåll och engagerande samtal.

Så hur hittar man en podcast som passar ens egna smak och intressen? Ett bra sätt att börja är att fråga vänner och familj om deras favoritpodcast, eller att söka på nätet efter listor över populära podcasts inom ens intresseområde. Det finns också många podcastappar och tjänster där man kan söka efter och prenumerera på podcasts, och många av dessa erbjuder också rekommendationer baserade på ens tidigare prenumerationer och lyssningar.

Det är också viktigt att ge en podcast tid att växa på en. Många av de största podcasten har byggt upp sin lyssnarskara över tid och det kan ta ett par avsnitt innan man verkligen fastnar för en podcast. Så ge det en chans och hitta din nästa favoritpodcast idag!

Lämna ett svar

Relaterade Inlägg

  • Vad kan en Podcast Handla om?

  • Vilken är skillnaden mellan Webbradio och Podradio?

  • Måste man ha Internet för att Lyssna på DAB-Radio?

  • Kan man Lyssna på Radio i TV?

  • Kan man Lyssna på Radio på Mobilen?

  • Finns det Radio i Iphone?